Was ist Snooze oder heisst es Snus? Die Erklärung | Snushus

We leggen uit wat snooze is en waar snus zijn naam aan ontleent. Daarnaast zijn er productaanbevelingen voor beginners.

 

 

Wat is snooze of heet het snus? De uitleg

Als je Google-zoekopdrachten in verschillende landen nader bekijkt, zul je merken dat snus vaak snooze of zelfs snoose wordt genoemd. We willen de vraag van naamgeving tot op de bodem uitzoeken en verduidelijken: Wat is snooze?

We laten je dan kennismaken met enkele van de topmerken op de snusmarkt die goed geschikt zijn voor beginners en switchers.

 

Wat is Snooze?

De term snooze verwijst niet alleen naar de snooze-functie op de mobiele telefoon, maar wordt ook vaak gebruikt in verband met een product gemaakt van tabak. Het Zweedse origineel heet snus, maar de fonetische parafrase in het Engels is 'snooze', vandaar dat deze spelling vaak voorkomt in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië.

Interessant is dat de Engelse transcriptie ook vaak wordt gebruikt in Zwitserland. In Scandinavische landen, met name Zweden en Noorwegen, waar snus enorm populair is, zul je deze transcriptie bijna nooit vinden. Het oorspronkelijke woord snus wordt hier nog steeds gebruikt.

 

Is er een verschil tussen snooze en snus?

Zoals reeds uitgelegd, is snooze slechts een transcriptie van het woord snus en het is hetzelfde product erachter. Snus is een term voor orale tabaksproducten gemaakt van gemalen tabaksbladeren. Afhankelijk van de snusvariëteit , wordt het losjes verpakt in blikjes of in compacte zakken.

Omdat het product tabak bevat, heeft het van nature ook een bepaalde hoeveelheid nicotine, omdat dit in de tabaksplant voorkomt. Bij consumptie wordt de losse snus of snus pouch onder de bovenlip geplaatst en bereikt de nicotine de bloedbaan via de slijmvliezen. Van daaruit begint het effect van snus op het lichaam en voelen gebruikers een gevoel van ontspanning en tegelijkertijd een hogere bereidheid om aandacht te besteden.

Om deze reden is snus vooral populair bij atleten, omdat ze nervositeit hopen te onderdrukken en de prestaties te verbeteren. Snus is erg in trek, vooral onder hockeyers.

 

Hoe is de naam snus ontstaan?

De term 'snus' is de Zweedse term voor 'snuiftabak'. Snuff is de term die in het Engels wordt gebruikt om snuiftabak te beschrijven, omdat het woord voor 'sniff' (naar het Duits 'sniff') ook wel wordt gespeld als 'snuff'. De geschiedenis van snuiftabak gaat terug tot de 15e eeuw, toen Columbus voor het eerst in Amerika aankwam en gedroogde tabaksbladeren ontving als een geschenk van de lokale bevolking.

In de 17e eeuw bereikten gehakte tabaksbladeren Zweden en in 1637 werd snus voor het eerst bij naam genoemd in Zweedse documenten. In de 19e eeuw werd gehakte tabak niet meer door de neus genomen, maar legden eigenaren van tabaksplantages het onder hun bovenlip, omdat het tabakseffect op lichaam en geest zo wordt versterkt. Snus wordt vandaag de dag nog steeds geconsumeerd, alleen de samenstelling is in de loop der jaren enigszins veranderd.

 

Welke merken snus of snooze zijn geschikt voor beginners?

Als je snus voor het eerst wilt proberen, moet je het nicotinegehalte goed bekijken. Dit staat aangegeven op het deksel van het blikje. Beginners moeten hun handen afhouden van sterke snus, omdat het lichaam slechts geleidelijk went aan het nicotine-effect.

 

Lyft Mint All White: Het merk Lyft produceert nicotinezakjes met een nicotinegehalte van 8 mg/g die zeer geschikt zijn voor beginners. Omdat het een All White-product is, maakt het geen vlekken op de tanden.

Velo Easy Mint: Velo is een ander merk dat nicotinezakjes produceert. Velo Easy Mint heeft een frisse muntsmaak en een nicotinegehalte van 6 mg/g.

General Classic WP: Als u geïnteresseerd bent in een klassiek snusproduct, kunt u General proberen. De tabakssmaak wordt gecombineerd met bergamot en heeft een uniek aroma. Het nicotinegehalte is 7,8 mg/g.

Oden's Cold Portion : Oden's is al jaren een gevestigd snusmerk en is vandaag de dag nog steeds erg populair. Oden's Cold Portion biedt een verfrissende kick met een nicotinegehalte van 9 mg/g.