Ist ein kalter Nikotin-Entzug gefährlich? | Snushus

Eindelijk rookvrij? We willen u uitleggen waarom en wanneer koude nicotineontwenning gevaarlijk kan zijn en welke alternatieven met een lager risico er zijn.

 

Is koude nicotineontwenning gevaarlijk?

Bijna alle rokers denken erover om te stoppen door voor altijd sigaretten op te hangen. Cold turkey werkt echter niet voor iedereen en kan volgens experts in sommige gevallen zelfs fysiek en mentaal gevaarlijk zijn.

We willen graag uitleggen waarom cold turkey gevaarlijk is en dat er minder risicovolle alternatieven zijn.

 

Wat is koude nicotineontwenning?

Als het lichaam dagelijks van nicotine wordt voorzien, komt het zogenaamde gelukshormoon dopamine intensiever vrij. De roker voelt zich op dit moment ontspannen en negatieve emoties zoals stress en spanning worden onderdrukt. Na een tijdje ontwikkelt het lichaam echter een tolerantie voor nicotine-inname en moet de roker steeds meer sigaretten consumeren om hetzelfde plezier te krijgen. Dit leidt tot verslaving en verhoogd nicotinegebruik.

Als je plotseling stopt met roken, krijg je het koud. Het lichaam wordt plotseling niet in staat om nicotine te absorberen en reageert met typische ontwenningsverschijnselen zoals verhoogde rusteloosheid en prikkelbaarheid. U moet zich bewust zijn van de risico's en gevaren van kalkoen.

 

Wat zijn de gevaren van cold turkey?

Britse gezondheidsexperts waarschuwen voor cold turkey omdat het het lichaam kan belasten. Risico's omvatten, maar zijn niet beperkt tot:
Hartproblemen
Kleine hoeveelheden nicotine verhogen in eerste instantie de bloeddruk en hartslag. Regelmatige inname en hogere doses doen precies het tegenovergestelde en vertragen de hartslag wanneer tolerantie zich ontwikkelt.
Spijsverteringsproblemen
Nicotine beïnvloedt ook de spijsvertering omdat het de productie van maagzuur verhoogt en het spijsverteringsproces versnelt. Cold turkey stoppen vermindert de hoeveelheid maagzuur, wat kan leiden tot negatieve symptomen zoals misselijkheid en braken.
Ademhalingsproblemen
Rokershoest is een vervelend probleem waar veel rokers mee worstelen. Onze longen hebben kleine trilhaartjes die verantwoordelijk zijn voor de verwijdering van slijm uit de bronchiën. De rook doet hen pijn en de getroffenen beginnen te hoesten. Wanneer er plotseling geen rook in de longen is, beginnen de trilharen weer te groeien, wat aanvankelijk ademhalingsmoeilijkheden en hoesten veroorzaakt.
Mentale effecten
Zoals eerder vermeld, hebben sigaretten invloed op lichaam en geest. Nicotine onderdrukt de negatieve emoties die naar voren komen als je cold turkey gaat. Als gevolg hiervan kan terugtrekking een zeer snelle impact hebben op de geestelijke gezondheid.

 

Hoe voorkom je cold turkey?

In plaats van cold turkey te gaan, kun je proberen je nicotinegehalte geleidelijk te verlagen. De volgende producten en hulpmiddelen zijn beschikbaar om u te helpen stoppen met roken.

· E-sigaretten
· Nicotinepleisters of kauwgom
· Gebruik van snus

Snus producten hebben als voordeel dat ze in verschillende sterktes verkrijgbaar zijn. Daarom kunt u het nicotinegehalte geleidelijk verminderen. Milde variëteiten bevatten ongeveer 4-8 mg / g nicotine, en er zijn ook nicotinevrije variëteiten die geweldige alternatieven zijn voor tabak.

 

Conclusie – Soms is een geleidelijke vermindering gunstiger

Cold turkey stoppen belooft niet voor iedereen succes en kan zelfs gevaarlijk zijn voor sommige rokers. Spijsverterings- en hartproblemen kunnen optreden. Onaangename ontwenningsverschijnselen leiden vaak tot herhaald gebruik van sigaretten.
Om deze reden raden de meeste experts geleidelijke terugtrekking aan. Snus-producten met verschillende nicotineniveaus zijn geweldig voor het geleidelijk verminderen van nicotineconsumptie, terwijl ze ook tot 99% minder schadelijk zijn dan sigaretten.

 

Bronnen: