Snus-Wirkung mit Alkohol | Snushus

Wat is het effect van snus met alcohol? Is snus sterker dan normaal? Hier zijn de antwoorden voor een verantwoorde consumptie van alcohol en snus!

 

Snus-effect met de invloed van alcohol

Op feestjes zie ik vaak mensen alcohol drinken en nicotine gebruiken. Sommige snusers willen een sterkere kick van nicotine en alcoholgebruik. Het zakje past precies onder de bovenlip, dus het is minder waarschijnlijk dat het eruit wordt gehaald of zwaar wordt geconsumeerd, bijvoorbeeld op een feestje. Sommige snuivers proberen de zakjes zelfs vooraf te weken met alcohol.
In dit artikel wil ik graag uitleggen hoe nicotine samen met alcohol het lichaam beïnvloedt en waar je rekening mee moet houden als je drinkt. Let allereerst op het volgende:
Nicotine- en alcoholgebruik zijn niet zonder risico's en moeten met voorzichtigheid worden geconsumeerd. Ik zal uitleggen waarom.

 

Hoe werkt snus?

Als je snus gebruikt, neem dan een zakje of losse snus uit het blikje en plaats het onder je bovenlip. Het speeksel in je mond bevochtigt het product en brengt de ingrediënten naar je hersenen. Het effect van snus op het lichaam ontvouwt zich in de hersenen. De sterkte van het effect hangt af van de hoeveelheid die je neemt en het nicotinegehalte. Sommige soorten hebben een nicotinegehalte van slechts 4 mg/g, terwijl sterkere soorten niveaus van 40 mg/g nicotine en meer bereiken. Er worden veel processen in gang gezet wanneer nicotine de hersenen binnendringt. Nicotine onderdrukt bepaalde emoties en versterkt andere. Het bekendste effect van nicotine is de verhoogde afgifte van dopamine. Dopamine is een neurotransmitter die het beloningscentrum in de hersenen activeert. Daarom wordt het ook wel het gelukshormoon genoemd. Daarnaast komt er adrenaline vrij en voelt de consument zich energiek.
Tegelijkertijd voorkomt nicotine negatieve emoties zoals spanning en stress. De prestatieverbetering van snus is een van de redenen waarom atleten vaak orale tabaksproducten gebruiken voor grote wedstrijden.

Wat zijn de risico's van het consumeren van alcohol en snus?

Veel mensen worden vroeg of laat moe na het drinken van alcohol. Omdat nicotine een stimulerend middel is, grijpen veel mensen naar sigaretten en snus om actief te blijven. Van snus wordt ook gezegd dat het dopamine vrijmaakt, maar het is nog niet wetenschappelijk bewezen of het innemen van snus met alcohol bijdraagt aan een sterker of langduriger gevoel van welzijn. Nicotine en alcohol kunnen de bloedsomloop beïnvloeden en ook problemen veroorzaken voor consumenten.
Als je van snus wilt genieten met een drankje, wees dan voorzichtig met zakjes en nicotinezakjes, omdat deze makkelijk door te slikken zijn. Het zakje blijft te lang onder de bovenlip, wat het risico op doorslikken vergroot. Nicotine in de maag veroorzaakt maagpijn, misselijkheid en brandend maagzuur. In elk geval moet het doorslikken van het zakje worden vermeden. Als de symptomen niet verbeteren, moet een arts worden geraadpleegd.

Welk effect heeft snus op alcoholgebruik?

Het effect van snus in combinatie met alcohol is niet zonder risico's en moet met voorzichtigheid worden gebruikt. Hoge doses nicotine kunnen gezondheidseffecten hebben zoals misselijkheid, problemen met de bloedsomloop en duizeligheid. Alcohol versterkt het effect op het lichaam en kan gevaarlijke gevolgen hebben.
Bovendien hebben onderzoekers ontdekt dat nicotine het metabolisme van alcohol verstoort en vertraagt. Bovendien produceren nicotine en alcohol veel giftige bijproducten die op de lange termijn schadelijk zijn voor het lichaam.


Het komt erop neer om verantwoord te consumeren

Snusgebruikers moeten verantwoord omgaan met nicotine en alcohol vanwege de risico's die gepaard gaan met het gebruik van nicotine en alcohol. Het is niet aan te raden om te veel snus met alcohol in te nemen, omdat dit kan leiden tot problemen zoals problemen met de bloedsomloop en misselijkheid. Daarnaast consumeren snusgebruikers meer alcohol door de effecten van nicotine, met vervelende gevolgen op de lange termijn. Wees voorzichtig met het mengen van nicotine en alcohol.

Bronnen: